Faye Pynaert

Samen met journaliste Katrien Depoorter werkte ik mee aan de wekelijkse sportweekend rubriek waar inspirerende Belgen vertellen hoe zij de batterijen opladen.

De Morgen - Ruben Block

Ruben Block

Zonder sport hou je ons leven niet vol

Voor zanger en gitarist Ruben Block (43), drummer Mario Goossens (42) en bassist Paul Van Bruystegem (55) is spelen bij Triggerfinger het meest intense wat ze ooit hebben gedaan. Ze gaan zo hard op in hun muziek dat ze zich leeg voelen na elk concert. "Als wij op een podium staan, lijkt het alsof ik een wild paard in bedwang moet houden", zegt Ruben Block in onze rubriek Sportweekend. De mannen zijn het erover eens dat ze sport nodig te hebben om dit vol te houden.

De Morgen - Ruben Block
De Morgen - Bué The Warrior

Bué The Warrior

Ik heb veel energie en die moet ik kwijt

Ik ben geen fanatieke sporter. Tafeltennis doe ik voor mijn plezier en omdat ik graag in beweging ben", zegt Dave De Rop, beter bekend als Bué The Warrior, de graffitikunstenaar uit Gent die wereldwijd straten opvrolijkt met zijn kleurrijke figuren. In onze wekelijkse rubriek 'Sportweekend' vertelt hij hoe hij ook de Mexicanen aan het pingpongen wil krijgen.

De Morgen - Bué The Warrior
De Morgen - Fatma Taspinar

Fatma Taspinar

Als de week om is, moet ik er vier loopsessies opzitten hebben

Sport heeft voor mij veel te maken met structuur, maar sinds een jaar of twee zit er geen regelmaat meer in mijn leven waardoor ik lang het gevoel had geen hobby te kunnen ontwikkelen", zegt radiojournaliste Fatma Taspinar. Toch pikte ze de draad op en loopt ze weer vier keer per week. Hoe ze daar in slaagt, legt ze uit in onze rubriek 'Sportweekend'.

De Morgen - Fatma Taspinar
De Morgen - Malin-Sarah Gozin

Malin-Sarah Gozin

Yoga is geen gisteren, geen morgen, maar nù

Doe zo verder en je riskeert een burn-out", waarschuwde de huisdokter van Malin-Sarah Gozin (39) anderhalf jaar geleden en hij schreef relaxatie oefeningen en yoga voor. Door verschillende yogastijlen te combineren, voelt de scenarioschrijfster zich intussen zowel mentaal als fysiek stukken beter. "Yoga is een manier om meer aandacht te besteden aan mijn lichaam."

De Morgen - Malin-Sarah Gozin
De Morgen - Dirk Brossé

Dirk Brossé

Sporten is oersaai, maar ik heb het zo nodig

Muziek is zijn grootste passie, maar Dirk Brossé (55) streeft ook al van jongs af aan naar een goede fysieke conditie. "Voor het uitoefenen van dit beroep heb ik een sterk lichaam nodig, maar ik vind het niet leuk om daaraan te werken. Mochten wij mensen fit kunnen zijn zonder daar iets te moeten voor doen, dan sportte ik niet".

De Morgen - Dirk Brossé
De Morgen - Bart Roman

Bart Roman

Sinds ik anders leef ben ik nooit meer ziek

Ik heb het nachtleven vaarwel gezegd om meer te kunnen sporten", zegt Bart Roman in onze wekelijkse rubriek Sportweekend. Doet zijn naam geen belletje rinkelen, dan ken je misschien de nachtclubs die hij in een vorig leven heeft opgericht: Club 69 in Gent, Kitsch Club in Knokke en Magic in Antwerpen. In november verkocht hij de meeste van zijn aandelen en stortte hij zich op een nieuwe passie: gezond leven.

De Morgen - Bart Roman
De Morgen - Tom Palmaerts

Tom Palmaerts

Het wordt tijd dat er een Jeroen Meus voor de sport opstaat

Als hij een week niet gesport heeft, werkt Tom Palmaerts (36) zijn collega's op de zenuwen. "Dan loop ik rond de vergadertafel en kan ik amper stilstaan tijdens een presentatie. Meer nog: dan sta ik minder vastberaden voor mijn publiek"

De Morgen - Tom Palmaerts
De Morgen - Wide Vercnocke

Wide Vercnocke

We zijn niet gemaakt om continu in vijfde versnelling te leven

Al van toen hij twaalf was speelt striptekenaar en illustrator Wide Vercnocke basketbal en dat hoopt hij tot na zijn pensioen te blijven doen. "Zonder sport zou het slechter met mij gesteld zijn", zegt hij in onze wekelijkse rubriek Sportweekend.

De Morgen - Ellen Kegels

Ellen Kegels

Sporten is een investering in mezelf

Joggen, mountainbiken, boksen, spinnen, zwemmen... Iedereen zoekt zijn eigen manier om fris en scherp te blijven. Voortaan horen we elk weekend bij een inspirerende Belg met welke sport hij of zij de batterijen oplaadt. Aftrappen doen we met Ellen Kegels, die niet zonder haar personal trainer kan: "Er komt veel op mij af en dan ben ik maar beter in vorm."

De Morgen - Ellen Kegels
De Morgen - Sabine Peeters

Sabine Peeters

Sporten heeft niets te maken met hoe je eruit ziet

Ik sport al van toen ik kind was, maar voor wedstrijden haakte ik vroeger altijd af omdat ik absoluut wou voorkomen dat ik zou eindigen als 'de dikke die het niet aankon'." In onze rubriek Sportweekend vertelt Sabine Peeters hoe ze faalangst de kop indrukte. "Sinds ik de finish van een mini-triatlon bereikte, voel ik me beter dan ooit.

De Morgen - Sabine Peeters
De Morgen - Ruben Van Gucht

Ruben Van Gucht

Ultralopen zit tussen je oren

Bemint eer ge begint met lopen", adviseert sportjournalist Ruben Van Gucht deze week in onze rubriek Sportweekend. "Lopen is een manier om even te ontsnappen aan ons jachtig bestaan en te genieten van de mooie dingen die je pad kruisen. Eens je erin slaagt het als een vorm van vrijheid te zien, kan het toch geen opdracht meer zijn?"

De Morgen - Ruben Van Gucht
De Morgen - Wim Ballieu

Wim Ballieu

Met twee vrije dagen per week, ben ik de andere vijf productiever

Als je ziet hoe snel 'Balls & Glory' het land verovert, dan kan het niet anders of bedenker Wim Ballieu is een workaholic. Zou je denken, want ook hij bouwt ademruimte in zijn werkschema in. "Als ik twee dagen per week vrij heb, ben ik de andere vijf dagen veel productiever", legt hij uit in onze rubriek 'Sportweekend', waarin hij vertelt waar, wanneer en waarom hij gaat paardrijden.

De Morgen - Wim Ballieu
De Morgen - Emma Gelaude

Emma Gelaude

Tijdens mijn zwangerschap heb ik nood aan sport

Emma Gelaude is bijna zes maanden zwanger en heeft daardoor noodgedwongen haar sportroutine aangepast. In onze wekelijkse rubriek 'Sportweekend' benadrukt ze hoe erg ze het intensief trainen mist. "Het maakt me gelukkig en geeft me zelfvertrouwen. Mijn advies voor vrouwen die onzeker zijn? Ga sporten! Ook mijn dochtertje zal die boodschap meekrijgen."

De Morgen - Emma Gelaude
De Morgen - Ait Hamou

Ait Hamou

CrossFit neemt de plaats van dans steeds meer in

We zien hem elke week als jurylid in het VTM-programma So You Think You Can Dance, maar zelf danst Ish Ait Hamou zelden of nooit meer. "De challenge was al een tijdje weg en ik danste enkel nog om fysiek in vorm te blijven. In augustus vorig jaar leerde ik dan CrossFit kennen en sindsdien is dat mijn sport", zegt hij in onze wekelijkse rubriek Sportweekend."

De Morgen - Ait Hamou
De Morgen - Yuri Vandenbogaerde

Yuri Vandenbogaerde

Boksen laadt ons mentaal helemaal op

Joggen, mountainbiken, boksen, spinnen, zwemmen... Iedereen zoekt zijn eigen manier om fris en scherp te blijven. Voortaan horen we elk weekend bij inspirerende Belgen hoe zij de batterijen opladen. Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau boksen tot ze fysiek bekaf zijn. "Maar een betere mentale boost bestaat er niet."

De Morgen - Yuri Vandenbogaerde
De Morgen - Yves Drieghe

Yves Drieghe

Ik ben een betere loper sinds ik plantaardig eet

Joggen, mountainbiken, boksen, spinnen, zwemmen... Iedereen zoekt zijn eigen manier om fris en scherp te blijven. Voortaan horen we elk weekend bij een inspirerende Belg hoe hij of zij de batterijen oplaadt. Yves Drieghe loopt vier keer per week. "Puur voor mijn plezier. Met kilometers of gemiddelde snelheden hou ik me niet bezig."

De Morgen - Yves Drieghe
De Morgen - Adil El Arbi

Adil El Arbi

Ik wil een lichaam als dat van Brad Pitt

Al jaren deed hij fitness maar een gespierde torso bleef uit voor regisseur en slimste mens ter wereld Adil El Arbi. Op aanraden van een vriend schakelde hij vorig jaar over op CrossFit. "Geen bullshit meer, wel een militair parcours. Soms waan ik mij hier tussen de acteurs van de film 300."

De Morgen - Adil El Arbi